Black Water: 11-25 november op het Zeeburgereiland

Black Water laat een verduisterde wereld zien die in een paar maanden zal verdwijnen. In het midden van het nieuwe en comfortable Zeeburgereiland krijgt de bezoeker een intieme ervaring van wat eens ons gezamenlijke riool was. Een verborgen plek in een belangrijk publieke voorziening, waar alle Amsterdammers jarenlang aan hebben bijgedragen door hun toiletbezoek.

Black Water belichaamt de oorsprong van Zeeburgereiland. De drie rioolzuiveringssilo’s stonden decennia in een desolate omgeving. RAAAF’s interventie benadrukt de vergeten kwaliteiten van de hedendaagse stad. Black Water nodigt je uit om donkerte, stilte en afwezigheid te betreden, in sterk contrast met de jonge stadswijk om de silo’s heen.

Met de installatie Black Water richt RAAAF zich wederom tot de unieke, verborgen kwaliteiten van de tienduizenden lege publieke gebouwen in Nederland. De silo’s representeren het verdwijnen van unieke mogelijkheden en ervaringen in steden wereldwijd. Daarnaast wordt het vaak vergeten dat dergelijke gebouwen niet van vastgoedeigenaren zijn, maar gezamenlijk eigendom dat mogelijk toegankelijk gemaakt zou kunnen worden voor alle bewoners van de stad.

Black Water is geopend van 11 tot 25 november. Er zijn geen kaarten meer beschikbaar.